Dokunmatiği Bozuk Telefon nasıl düzeltilir

Dokunmatiği Bozuk Telefon nasıl düzeltilir

SU ZARARLI TELEFON NASIL DÜZELTİLİR (KİRLİ SUDA VERİLDİĞİNDE)

İstatistik oluşturma türü değiliz, ancak telefonlarının suya düşmesi durumunda tüm telefon kullanıcılarının% 100'ünün panik yaşayacağını varsayacağız. Eğer daha önce olduysa, muhtemelen kendinize “oyun bitti” demiştiniz.

Avustralya'daki fotoğraflarınız mı? Gone. Son dakikada ofise otobüs yolculuğunda yazdığınız çalışma belgeleri? Gone. Bu önemli diğer ile metinleriniz? Gone.

İşte iyi haber. Eğer her şeyi yedeklediyseniz - iyi olmalısınız. Ancak daha da önemlisi, telefonlar suyla hemen temas ettiklerinde ölmez, yani önemli hasarlar olsa bile bunları düzeltebilirsiniz.

Sadece hızlı hareket etmeli ve doğru adımları atmalısın.

Suya Düştüğünde Telefona Ne Olur
Su, bağlantı noktalarına, jaklara ve hoparlörlere girdiğinde bir telefonun kriptonitine dönüşür. İçeri girdikten sonra devrelere akar. Sonuç? İletken görevi gören su, telefonu enerji ile aşırı yükleyerek devre kartını kızartan bir akım taşır.

Telefonun kendi kendine kurumasına izin vermek gibi bazı uygulamalar bunu daha da kötüleştirir. Suyun telefonda oturması, sudaki mineraller nedeniyle devrelerinin, bobinlerinin ve dirençlerinin korozyonuna neden olur.

Bu da insanları atar çünkü hasar her durumda hemen görülmez. Bazen, suyun savunmasız bileşenlere ulaşması biraz daha uzun sürebilir. Bu yüzden birileri, telefonlarını belirgin bir etki bırakmadan suya bırakabilir. Ancak ertesi gün, bu fakir ruhlar telefonlarını açamayacaklar.

Akılda tutulması gereken bir diğer şey de suyun kaynağıdır. Telefonunuzu bir su birikintisine veya tuvalete düşürmek kötü, ancak okyanusa düşürmek ve telefona elveda öpücüğü verebilirsiniz. Tuzlu su çok aşındırıcıdır ve bir telefonun bileşenlerine tatlı sudan çok daha hızlı zarar verir. Bu yüzden yatınızda selfie çekerken dikkatli olun.

Acil Müdahale - Hasarlı Suları Hızlı Bir Şekilde Kaydetme
Şimdi açıklamalar harika ama çözümler çok daha önemli. Su, telefonunuzda dolaşmak için zamanını boşa harcamaz ve neden olduğu hasar asla çok uzakta değildir. Yani telefonunuz suya düşerse, hızlı hareket etmeniz gerekir.

KURTARMA AŞAMASI
Hemen çıkarın (bunu biliyordunuz) ve kapatın
Dezenfektan ve mikrofiber bezle temizleyin (gerekirse eldiven kullanarak)
Telefonu olabildiğince kurulayın
Pili (çıkarılabilir ise), SIM kartı ve kulaklıkları / kabloları çıkarın
Pili çıkaramıyorsanız telefonu dik oturtun
Bu aşamada, cihazınızı kurutmak ve dezenfekte etmek için Ekran Parlaklığımızı ve mikrofiber bir bezle kullanabilirsiniz.

BU HERHANGİ BİR DURUMUN ALTINDA YAPMAYIN (İNSANLAR BU ŞEYLERİ GERÇEKLEŞTİRİR)
Telefonunuzu mikrodalgada kurutun - Çok tehlikeli ve yangına başlayabilir.
Telefonunuzu dondurucuya koymayın - Çıkardıktan ve buz eridiğinde, kareye geri dönersiniz.
Su hasarlı telefonunuzu kurutmak için bir saç kurutma makinesi kullanın - Isı zaten patlamış devreleri kızartabilir.
Telefonunuzu bir radyatörün yanına koyun - Yukarıya bakın.
Bir torba pirincin içine koyun (fazla yardımcı olmadığı için) - Çalışmalar ve deneyler pirinç tedavisinin çok iyi çalışmadığını göstermiştir. Biraz su çekebilirler, ancak genellikle su hasarı ile gelen korozyona karşı koyacak kadar hızlı değildir.
Su Hasarlı Telefonunuzu Güvenilir Bir Tamir Atölyesine Götürün
Gerçek şu; telefonunuzun tamamen kendi kendine kurumasına izin vermek iyi bir fikir değil. Unutmayın, su hasarını ellerinizin ulaşamadığı yüzeyin altında yapar. Mekanik olarak eğimli iseniz ve kendi cihazlarınızı tamir ediyorsanız size güç verin, ancak yapamıyorsanız uzmanların kirli işi yapmasına izin verin.

Telefon tamamen kızartılmışsa (açılmaz), hala garanti kapsamında olup olmadığınızı kontrol edin. Eğer yaparsan, harika. Değilse, mermiyi ısırmanız ve cihazı onarmak için üreticiye göndermeniz gerekebilir. Bu genellikle bir ücret ile gelir.

Telefon hala arızalı çalışıyorsa veya çalışmıyorsa, büyük elektronik zincirlere veya yerel tamirhanelere götürebilirsiniz. Best Buy’ın Geek Ekibi telefonları da kapsayan onarım hizmetleri sunuyor. İndirimli fiyatlar arıyorsanız, elektronik parçaların onarıldığı yerel “ma ve pa” mağazanıza her zaman göz atabilirsiniz.

Su Hasarının Önlenmesine Yönelik Pratik İpuçları
Suya bir telefon düşürmek en iyi şekilde olur. Bununla birlikte, bazı insanlar sadece sizin ne bildiğinize sahip görünüyorlar ve bu kazalara sahip değiller. Birkaç basit ipucu sizi liglerine koyabilir ve telefonunuzu kuru tutabilir.

Yorumlar