Güç Tuşu Bozuk Telefon Nasıl Açılır

Güç Tuşu Bozuk Telefon Nasıl Açılır

Kırık Güç Düğmesiyle Telefon Nasıl Açılır

Telefonunuzdaki güç düğmesi çalışmıyorsa panik yapmayın. Güç düğmesi olmadan nasıl açılacağını ve yardımcı olacak bazı kullanışlı ipuçlarını açıklayacağız.

Kırık bir güç düğmesinin, bir telefonun veya tabletin sonu olduğu anlamına gelmesi gerekmez. Güç düğmesi olmadan telefonunuzu açmanıza ve normal şekilde kullanmaya devam etmenize yardımcı olacak bazı ipuçları.

Telefonunuz hala açıksa:

Kapatmasına izin VERMEYİN. Şarjlı tutun, bir güç bankası taşıyın ve yeniden başlatmanız gerekiyorsa, gücü kapatmak yerine bu seçeneği seçtiğinizden emin olun.

Yardımcı olabilecek bazı uygulamalar yükleyin. Güç Düğmesi - Ses Seviyesi Düğmesi , güç düğmesi yerine ses düğmenizi kullanmanızı sağlar. Yerçekimi Ekranı , cihazı aldığınızda telefon ekranınızı uyandırır ve Sarsıntı Ekranı Açık Kapalı benzer bir şey yapar. Yakınlık Eylemleri , yakınlık sensörüne işaret ederek ekranı uyandırabilir. 

güç tuşu bozuk telefon nasıl açılır


Her gün belirli bir saatte çalacak bir alarm ayarlayın: bu, alarm çalması için bazı telefonların açılmasını tetikler. Belki de her ihtimale karşı birkaç alarm ayarlayabiliriz.

Ekranı güç düğmesi olmadan uyandırmaktan endişe ediyorsanız, ekranı alternatif yöntemlerle uyandırma seçeneklerinin ayarlarına bakın. Örneğin, uyandırmak için iki kez hafifçe vurun ve telefonunuzda basınca duyarlı bir sanal ev düğmesi varsa, etkinleştirildiğinden emin olun. Bazı telefonlar, ekranı uyandırmak için ses seviyesi veya kamera tuşlarını kullanmanıza da izin verir. Diğer her şey başarısız olursa, birisinin sizi çalmasını ve telefona bu şekilde erişmesini sağlayın.

Aşağıda özetleyeceğimiz nedenlerden dolayı, USB hata ayıklamayı da açmalı ve bir bilgisayara Minimal ADB ve Fastboot'u indirip yüklemelisiniz  . Ayarlar, Telefon Hakkında, Yazılım Bilgileri'ni açın ve Yedi kez oluştur öğesine dokunun. Şimdi Ayarlar, Geliştirici Seçenekleri'ne gidin ve USB hata ayıklamayı açın.

Telefonu USB aracılığıyla bilgisayarınıza takın ve USB hata ayıklamasına izin vermek için telefonunuzda açılan seçeneği seçin. 'Bu bilgisayarda her zaman izin ver' seçeneği varsa, seçili olduğundan emin olun.

Telefonunuz kapalıysa:

Önce kolay çözümü deneyin: telefonunuzun pili biterse, şarj cihazına takın ve kendi kendine açılıp açılmayacağına bakın. Pil tamamen bitmişse birkaç dakika beklemeniz gerekebilir.

Bazen şarj cihazına takmak bir cihazı açmaya zorlamaz, ancak bilgisayarın USB bağlantı noktasına takmak bunu yapabilir - bunu da deneyin.

Yukarıdaki tavsiyelerimizi izlediyseniz ve bir alarm ayarladıysanız, bunun kapanmasını da bekleyebilirsiniz - bu süre gelmeden önce pilinizin yeterince şarj edildiğinden emin olun.

Diğer bir seçenek, telefonun kurtarma menüsü aracılığıyla açılmasıdır, ancak çoğu telefon buna erişmek için güç düğmesini kullanmanızı ve genellikle içindeki seçenekleri seçmenizi gerektirir. Telefonunuz, güç menüsünü içermeyen ev ve ses tuşlarının başka bir kombinasyonuyla kurtarma menüsüne erişirse, şanslı olursunuz. Google telefon modelinizi ve 'kurtarma menüsü'nü öğrenin.

USB hata ayıklamayı etkinleştirdiyseniz ve telefon kapatılmadan önce Minimal ADB ve Fastboot yüklediyseniz, bilgisayarınıza gidin ve aracı başlatın. Telefonunuzu USB ile takın, ardından adb reboot yazın ve enter tuşuna basın. Ayrıca adb yeniden başlatma kurtarmayı deneyin . Bu, kapalı olduklarında tüm telefonlar için çalışmaz, ancak denemeye değer.

Yorumlar