Samsung Telefon Donuyor ne Yapmalıyım

Samsung Telefon Donuyor ne Yapmalıyım

Donmaya devam eden Samsung Telefon nasıl düzeltilir?

Samsung Galaxy S10 Plus gibi donmaya devam eden güçlü bir akıllı telefonun, ürün yazılımı ile ilgili bazı ciddi sorunları olabilir. Galaxy S5'in zamanından beri, donmalar, gecikmeler, durgunluk ve performansla ilgili diğer konular hakkında çok fazla şikayet alıyoruz. Çoğu zaman sorun donanımda değildir. Bunun gibi sorunlar ortaya çıktığında, genellikle soruna neden olabileceklerini kontrol etmemiz gereken sabit yazılım veya uygulamalar olur.

Bu nedenle, bu yazıda, bir sebepten dolayı donmaya devam eden Galaxy S10 Plus sorun gidermede size yol göstereceğim. Bu tür sorunları çözmek için son birkaç yıldır kullandığımız bazı çözümleri sizinle paylaşacağım. Bu cihazın sahiplerinden biriyseniz ve şu anda benzer bir sorunla karşılaşıyorsanız, bu yayın size yardımcı olabileceğinden okumaya devam edin.

Farklı bir soruna çözüm arayanlar için, bu telefonla ilgili en yaygın sorunlardan bazılarını zaten ele aldığımız için sorun giderme sayfamıza uğrayın. Sizinkine benzer sorunları bulmak için sayfaya göz atın ve önerdiğimiz çözümleri kullanın. Sizin için işe yaramıyorlarsa veya hâlâ yardımımıza ihtiyacınız varsa, Android sorunları anketimiz aracılığıyla istediğiniz zaman bize ulaşın.

Donmaya devam eden Galaxy S10 Plus'ı sabitleme
Performans sorunları çok can sıkıcı olsa da, düzeltilmesi nispeten kolaydır. Birkaç sorun giderme prosedürü, telefonunuzun tekrar normal şekilde çalışmasını sağlayabilir. Ancak bundan önce, bu yayında ele alacağım donma sorunu, ne yaparsanız yapın ve bununla ilgili yapabileceğiniz en iyi şey, telefonunuzun yeniden başlatılmasıdır, herhangi bir noktada yanıt vermemeye başlar. Artık bir teknolojiden yardım almadan kendi başınıza düzeltebileceğiniz için endişelenmeyin. Yapmanız gerekenler:

İlk çözüm: Telefonunuzu yeniden başlatmaya zorlayın
Açma / kapatma tuşunu basılı tuttuğunuzda telefon donarsa ve yanıt vermezse, cihazın tekrar yanıt vermesi için zorunlu yeniden başlatmayı gerçekleştirmeniz gerekir. Sesi Kısma düğmesini ve Güç tuşunu aynı anda 10 saniye veya daha uzun süre basılı tutun. Galaxy S10 Plus'ınız normalde olduğu gibi yeniden başlatılacak, donmayı önlemek için sorun gidermeye devam edebilirsiniz.

Telefonunuzun zorunlu yeniden başlatma prosedürüne yanıt vermemesi durumunda bunun yerine şunu deneyin:

Sesi Kıs düğmesini basılı tutun ve bırakmayın.
Ses düğmesini basılı tutarken Güç tuşunu basılı tutun.
Şimdi, her iki tuşu da 10 saniye veya daha fazla basılı tutun.
Bu aslında ilk prosedürle aynıdır, ancak doğru yaptığınızdan emin oluyoruz.

AYRICA OKUYUN: Samsung Galaxy S10 Plus'ta virüs enfeksiyonu pop-up'ından nasıl kurtulurum

İkinci çözüm: Telefonunuzu Güvenli Modda kullanın
Bu, telefonun donmaya devam eden bir çözümü değil, ancak sorunun bazı üçüncü taraf uygulamalarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmek çok önemli bir prosedürdür. Galaxy S10 Plus'ınız bu moddayken, tüm üçüncü taraf uygulamaları devre dışı bırakılır, ancak önceden yüklenmiş tüm uygulamalar hala çalıştığı için kullanmaya devam edebilirsiniz. Telefonunuzu güvenli modda nasıl yeniden başlatacağınız aşağıda açıklanmıştır:

Cihazı kapatın.
Ekranda görünen model adı ekranını geçen Güç tuşunu basılı tutun.
Ekranda SAMSUNG görüntülendiğinde, Güç tuşunu serbest bırakın.
Güç tuşunu bıraktıktan hemen sonra Sesi kısma tuşunu basılı tutun.
Cihaz yeniden başlatılıncaya kadar Sesi kısma tuşunu basılı tutmaya devam edin.
Ekranın sol alt köşesinde Güvenli mod görüntülendiğinde Sesi kısma tuşunu bırakın.
Bu moddayken ve telefon bu donmadan mükemmel çalışır, ancak sorunun nedeninin üçüncü taraf bir uygulama olduğu anlamına gelir. Sorunu çözmek için bir sonraki çözüme geçin.

Üçüncü çözüm: Şüpheli üçüncü taraf uygulamalarını kaldırın
Telefonunuz güvenli moddayken donmaların kaybolduğunu varsayarsak, yapmanız gereken bir sonraki şey şüpheli olabileceğiniz uygulamaları belirlemektir. Yalnızca bir uygulama veya bir grup uygulama olabilir. Şüphelendiğinizde, telefon mükemmel şekilde çalışana kadar bunları tek tek kaldırmayı deneyin. Ancak bunu yapmadan önce telefonunuzu normal modda yeniden başlatın ve üçüncü taraf bir uygulamayı kaldırmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Ana ekrandan, Uygulamalar tepsisini açmak için boş bir yere hızlıca kaydırın.
Ayarlar> Uygulamalar'a dokunun.
Şüpheli uygulamaları bulun ve hafifçe vurun.
KALDIR> Tamam öğesine dokunun.
Donmaya devam eden Galaxy S10 Plus'ınızı düzeltmek için birden fazla uygulamayı kaldırmanız gerekebilir. Öte yandan, telefon güvenli modda bile donuyorsa, bir sonraki çözüme geçin.
Dördüncü çözüm: Telefonunuzun ayarlarını sıfırlayın
Şimdi cihazınızın ürün yazılımında sorun gidermeye çalışıyoruz, ancak daha önce yapmamız gereken ilk şey, üçüncü taraf uygulamaları ve dosyaları silmeden fabrika ayarlarına geri döndürmektir. Sorunun bazı yanlış ayarlardan kaynaklanma olasılığını ortadan kaldırmak için ayarları varsayılan değerlere geri getirelim. Galaxy S10 Plus'ınızda şu şekilde yapılır:

Ana ekrandan, Uygulamalar tepsisini açmak için boş bir yere hızlıca kaydırın.
Ayarlar> Genel Yönetim> Sıfırla> Ayarları sıfırla'ya dokunun.
AYARLARI SIFIRLA üzerine dokunun.
Bir PIN ayarladıysanız, girin.
AYARLARI SIFIRLA üzerine dokunun.
Ayarların sıfırlanması için cihaz yeniden başlatılır.
Bundan sonra ve telefonunuz hala donuyorsa, bir sonraki adıma geçin.

Beşinci çözüm: Sistem önbelleğini silin
Bunu yapmanız önemlidir, çünkü yalnızca sistem önbelleğini silmekle kalmaz, aynı zamanda yenisini de değiştirirsiniz. Sistem önbelleği, sistemin telefonunuzun sorunsuz çalışması için oluşturduğu bir grup geçici dosyadır, ancak bozuldukları zamanlar vardır. Bu olduğunda, donmaya devam eden bir telefon da dahil olmak üzere performansla ilgili birçok sorun ortaya çıkabilir. Bu nedenle, sistem yeni bir tane oluşturmak için silin.

Cihazı kapatın.
Sesi Açma tuşunu ve Bixby tuşunu basılı tutun, ardından Güç tuşunu basılı tutun.
Android logosu görüntülendiğinde, üç tuşu da serbest bırakın.
Android sistem kurtarma menü seçenekleri görünmeden önce bir 'Sistem güncellemesi yükleniyor' mesajı 30 - 60 saniye boyunca gösterilir.
Önbellek bölümünü sil öğesini vurgulamak için Sesi kısma tuşuna birkaç kez basın.
Seçmek için Güç tuşuna basın.
Evet seçeneğini vurgulamak için Sesi kısma tuşuna basın ve seçmek için Güç tuşuna basın.
Silme önbellek bölümü tamamlandığında, Sistemi şimdi yeniden başlat vurgulanır.
Cihazı yeniden başlatmak için Güç tuşuna basın.
Önbelleği yeniden oluştururken telefonunuzun bundan sonra önyüklenmesi normalden biraz daha uzun sürer, ancak telefon aktif hale geldiğinde, gözleminize devam edin ve donmaların kaybolup kaybolmadığını görmek için telefonu normal şekilde kullanın.

Altıncı çözüm: Dosyalarınızı yedekleyin ve telefonunuzu sıfırlayın
Her şey başarısız olursa, telefonunuzu sıfırlamaktan başka seçeneğiniz yoktur. Donmaya devam eden bir akıllı telefon genellikle ilk 5 prosedürü veya çözümü yaparak sabitlenir, ancak sorunun bir nedenle devam etmesi durumunda bunu yapmanız gerekir. Ancak bundan önce, önemli dosyalarınızı ve verilerinizi silinecekleri şekilde yedeklediğinizden emin olun. Bundan sonra, sıfırlama işleminden sonra cihazınızdan kilitlenmemeniz için Google hesabınızı kaldırın.

Donmaya devam eden Samsung Galaxy S10 Plus'ınızı düzeltmek için şu adımları izleyin…

  • Dahili bellekteki verileri yedekleyin. Cihazda bir Samsung hesabında oturum açtıysanız Hırsızlığa KarĢı Koruma özelliğini etkinleştirdiniz ve ana sıfırlamayı bitirmek için Samsung kimlik bilgilerinize ihtiyacınız olacaktır.
  • Cihazı kapatın.
  • Sesi Açma tuşunu ve Bixby tuşunu basılı tutun, ardından Güç tuşunu basılı tutun.
  • Yeşil Android logosu görüntülendiğinde, tüm tuşları bırakın (Android sistem kurtarma menü seçeneklerini göstermeden önce "Sistem güncellemesi yükleniyor" yaklaşık 30 - 60 saniye boyunca görünür).
  • "Verileri sil / fabrika ayarlarına sıfırla" seçeneğini vurgulamak için Sesi kısma tuşuna birkaç kez basın.
  • Seçmek için Güç düğmesine basın.
  • "Evet - tüm kullanıcı verilerini sil" vurgulanana kadar Sesi kısma tuşuna basın.
  • Ana sıfırlamayı seçmek ve başlatmak için Güç düğmesine basın.
  • Ana sıfırlama tamamlandığında, system Sistemi şimdi yeniden başlat ’seçeneği vurgulanır.
  • Cihazı yeniden başlatmak için Güç tuşuna basın.

Yorumlar