Telefon Bilgisayara Nasıl Bağlanır | Windows 10

Telefon Bilgisayara Nasıl Bağlanır

Telefonunuzu Windows 10 PC'nize bağlama
Fall Creators Update ile bir iPhone veya Android telefonu PC'nize bağlayabilir, böylece telefonunuzda göz atmaya başlayabilir ve bilgisayarınızda devam edebilirsiniz.

Kim uzun bir formun tamamını küçük bir telefon ekranında okumak ister? Windows 10 Fall Creators Update , Ayarlar uygulamasına telefonunuzu PC'nize bağlamanızı sağlayan yeni bir Telefon bölümü ekler. Bağlantıyı yaptıktan sonra, boş zamanlarınızda okumayı bitirmek için telefonunuzdan uzun veya kısa makaleleri gönderebilirsiniz.

telefon bilgisayara nasıl bağlanır

Bir bağlantı kurun
  1. Telefonunuzu bağlamak için bilgisayarınızdaki Ayarlar uygulamasını açın ve Telefon'a tıklayın veya dokunun .
  2. Henüz yapmadıysanız Microsoft hesabınızda oturum açın ve ardından Telefon ekle'yi tıklatın .
  3. Telefon numaranızı girin ve tıklayın ya musluk Gönder .
  4. Bağlantıyı yapmak için telefonunuza doğrulanmış bir onay kodu almayı bekleyebilirsiniz, ancak Microsoft size bir eğri top atar ve bunun yerine Edge'i kurmak için bir bağlantı gönderir. Telefon ve PC arasında bağlantı kurmak için Edge'i yüklemeniz ve ardından Microsoft hesabınızda oturum açmanız gerekir.
  5. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda, telefonunuzun Bağlantılar bölümünde Telefon sayfasında listelenmiş olduğunu göreceksiniz.
Bağlantıları paylaş 

Telefonunuzda Edge'e göz atarken, alt menü çubuğunun ortasındaki paylaş düğmesine dokunun. Bilgisayarınızın Cihaz adının listelendiğini göreceksiniz. Buna dokunduğunuzda hemen PC'nizdeki Edge'de yeni bir sekme açarsınız. Ne yazık ki, okuduğunuz makale sayfada kaldığınız yerden değil, başlangıçta açılmıyor.



Paylaş menüsündeki diğer seçenek Daha sonra devam et'dir . Buna dokunursanız, daha sonra okumak için PC'nize yararlı bir hatırlatma olarak bir bildirim gönderir.

Windows bildirim merkezini açmak için bilgisayarınızın sağ alt köşesindeki simgeye tıklayın veya dokunun. Daha sonra okumak için bağlantılarınızla birlikte telefonunuzdan Devam et başlıklı bir bölüm olacaktır .

Ayrıca PC'nize mobil Cortana uygulamasından Edge ile aynı bağlantıları gönderebilirsiniz.

PC'nizin cihaz adını değiştirme

Telefonunuzdan PC'nize bağlantılar atmaya başlamadan önce muhtemelen bilgisayarınızın resmi Cihaz adı hakkında bir fikir vermediniz. Rakamların ve harflerin çirkin bir kargaşası varsa, daha hoş ve bilgilendirici bir şeyle değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için şu adrese gidin Hakkında Ayarlar> Sistem> ve sonra altında Aygıt özelliklerine , tıklayın Rename bu PC düğmesini. , Buna yeni bir ad verin tıklayın İleri ve yeniden başlatma sonrasında, PC yeni adının cevaplama başlayacaktır.

Yorumlar