Telefon Hafızası Nasıl Boşaltılır

Telefon Hafızası Nasıl Boşaltılır

Android telefonunuzda yer açmak için 5 püf noktası

MicroSD kartınız yeterli değil mi? Depolama alanını geri kazanmanın bazı hızlı yolları.

Android telefonunuzun bir microSD kart aracılığıyla genişletilebilir depolama alanına sahip olması önemli değil - 32GB veya 200GB olsun, verdiğiniz her alanı doldurursunuz. Hem dahili depolama hem de microSD gibi Android cihazınızda depolama alanı boşaltmanın bazı kolay yolları.

İPhone'unuz mu var? iOS aygıtınızda yer açmak için ipuçlarımızı buradan inceleyin.

Önbelleği temizle
Birçok Android uygulaması size daha iyi kullanıcı deneyimi sunmak için depolanmış veya önbelleğe alınmış veriler kullanır. Önbelleğe alınmış veriler biraz zaman kazandırabilir (ve mobil veriler), ancak uygulama içi önbelleklerde saklanan dosyalar kolaylık sağlamak içindir ve kesinlikle gerekli değildir. Telefonunuzdaki alanı hızla temizlemeniz gerekiyorsa, uygulama önbelleği bakmanız gereken ilk yerdir.

Önbellekteki verileri tek bir uygulamadan silmek için Ayarlar> Uygulamalar> Uygulama Yöneticisi'ne gidin ve değiştirmek istediğiniz uygulamaya dokunun. Uygulamanın Uygulama bilgisi menüsünde Depolama'ya ve ardından uygulamanın önbelleğini temizlemek için Önbelleği Temizle'ye dokunun.

Önbellekteki verileri tüm uygulamalardan temizlemek için Ayarlar> Depolama'ya gidin ve telefonunuzdaki tüm uygulamaların önbelleklerini temizlemek için Önbelleğe alınan veriler'e dokunun.

İndirilen öğelerinizi silin

Android telefonunuzda indirdiğiniz her şeyin (fotoğraflar, videolar, belgeler ve diğer dosyalar) depolandığı bir indirme klasörü vardır. Şanslar, indirme klasörünüzdeki dosyaların çoğunun özellikle eklediğiniz dosyalar değildir. (Nedense benim indirme klasörü Pizza Hut Ultimate Hershey Çikolatalı Kurabiye resimleri dolu.) Bu yüzden bu gereksiz dosyaları silerek bazı depolama alanı boşaltmak gerekir.

Uygulama çekmecenizde İndirilenler klasörünü (Dosyalarım olarak adlandırılabilir) bulabilirsiniz. Seçmek için bir dosyaya dokunun ve basılı tutun, ardından onu temizlemek için çöp tenekesi simgesine, kaldır düğmesine veya sil düğmesine dokunun.

Google Fotoğraflar'dan yararlanın

Bil bakalım ne oldu? Google Fotoğraflar, sınırsız sayıda fotoğrafı yedeklemenizi sağlar. Başka bir deyişle, Android telefonunuzla çektiğiniz her fotoğrafı doğrudan Google Fotoğraflar'a yedekleyebilirsiniz; bu, Google Drive alanınıza dahil edilmez. Fotoğraflarınız yedeklendikten sonra yer açmak için onları cihazınızdan silebilirsiniz.

Tüm bu ücretsiz bulut depolama alanından yararlanmak için Google Fotoğraflar'ın Yedekleme ve senkronizasyon özelliğini açmanız gerekecek. Bunu yapmak için Google Fotoğraflar uygulamasını açın ve Ayarlar> Yedekle ve senkronize et'e gidin ve açın.

Fotoğraflarınızı "yüksek kaliteli" çözünürlükte (16 megapiksele kadar) veya orijinal boyutunda yedeklemeyi seçebilirsiniz. Google Fotoğraflar yalnızca "yüksek kaliteli" fotoğraflar için sınırsız depolama alanı sunar ve orijinal boyutunda yedeklenen fotoğraflar Google Drive depolama alanı sınırınıza dahil edilir.

Fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar'ı kullanarak yedekledikten sonra, Ayarlar> Cihaz depolama alanını boşalt'a gidebilirsiniz; Google Fotoğraflar yedeklenmiş tüm fotoğrafları ve videoları siler.

Uygulamaları microSD karta taşıma
Uygulamalar muhtemelen telefonunuzdaki depolama alanının büyük bölümünü kaplar. Ek depolama için microSD kart eklemenize izin veren bir Android telefonunuz varsa, depolama emen uygulamalarınızdan bazılarını bu microSD karta taşıyabilirsiniz.

Bunu yapmak için Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar> Uygulama yöneticisi'ne gidin ve taşımak istediğiniz uygulamaya dokunun.

Uygulama taşınabiliyorsa, SD karta taşı - uygulamayı microSD karta taşımak için bu düğmeye dokunun. (Bazı telefonlarda, bu seçeneği bulmak için Depolama'ya dokunmanız gerekebilir.) Uygulamanın yalnızca bir kısmı microSD karta taşınır. Uygulamanın ne kadarı taşınacağı uygulamaya bağlıdır ve maalesef birçok büyük oyun, verilerinin önemli bir bölümünü microSD karta taşımayacaktır.

Uygulamaları çöp kutusuna taşıma
Tüm bu ipuçlarını denediyseniz ve yine de daha fazla alana ihtiyacınız varsa, etrafta bir şey yok - bazı şeyleri silmeye başlamanız gerekecek. Muhtemelen cihazınızda hiç kullanmadığınız bazı (belki birkaç) uygulama var.

Hangi uygulamaların en fazla yer kapladığını anlamak için Ayarlar'ı açın ve Depolama> Uygulamalar'a gidin. Boyutlarına göre sıralanmış uygulamaların bir listesini görürsünüz - en büyük uygulamalar listenin en üstünde bulunur.

Kullanmadığınız bir uygulamayı silmek için, uygulamaya dokunun ve ardından uygulama adının yanındaki "i" simgesine dokunun.

Uygulamadan kurtulmak için kaldır öğesine dokunun.

Yorumlar