Telefon nasıl güncellenir | Android

Telefon nasıl güncellenir

Android İşletim Sisteminizi Güncelleme
En son Android güncellemesini almak basit bir görev veya sıkıcı bir görev olabilir
Genel olarak, Android güncellemeleri operatörünüzün izniyle gelir. İşletim sistemi güncellemelerine erişiminiz değişiklik gösterir, ancak indirmeye başlamadan önce telefonunuzu veya tabletinizi birkaç şekilde hazırlamanız gerekir.


Telefonunuz ne kadar yeni olursa, OS güncellemelerini o kadar çabuk alırsınız; Google'ın Pixel akıllı telefonları önce onları alıyor. Eski işletim sistemi sürümlerinde çalışan telefonları olanlar önce birkaç çembere atlamak zorunda kalacaklar veya hiç güncelleme yapamayacaklar.

Android işletim sisteminin hangi sürümünü çalıştırdığınızı, işletim sistemi güncellemelerini nasıl alacağınızı ve operatörünüzün işletim sistemi güncellemesini yayınlamasını beklemek istemiyorsanız ne yapmanız gerektiğini buradan öğrenebilirsiniz.

Android İşletim Sisteminizi Güncelleme
Bir Pixel akıllı telefonda, OS güncellemelerini yayınlandıktan sonraki birkaç gün içinde alırsınız. Güncellemeyi indirmeniz için bir uyarı alacaksınız. Çoğu Android akıllı telefonda, sistem güncellemelerini Ayarlar'da kontrol edebilirsiniz; mevcutsa, indirme istemiyle güncellemenin ne olduğu hakkında bilgi görürsünüz.

Bildiriminiz olsun veya Ayarlar'a gidin, güncellemeyi hemen indirip yükleyebilir veya daha sonra kullanmak üzere planlayabilirsiniz. Ekrandaki komutları takip etmeniz yeterlidir.


Devam etmeden önce yapmanız gereken birkaç şey var:

Android telefonunuzu yedekleyin
Pilinizin en az yüzde 50 olduğundan emin olun
Telefonu bir güç kaynağına takın
Telefonunuzda yeterli alan olduğundan emin olun
Sınırsız bir veri planınız yoksa Wi-Fi'ye bağlanın.
Google, bir güncellemeyi indirmek için ne kadar alana ihtiyacınız olduğunu ana hatlarıyla belirtir. Yeterli değilseniz, Android'in dosya yöneticisini kullanarak yer açmak için bazı uygulamalarınızı, resimlerinizi ve diğer dosyalarınızı yükleyebilirsiniz.

Yer Açmak için Android Uygulamalarını SD Karta Aktarma
Hangi Android Sürümüne Sahip Olduğunuzu Öğrenin
Güncelleme yoksa, hangi Android sürümüne sahip olduğunuzu kontrol etmelisiniz; bu, güncelleme için uygun olup olmadığınızı ve ne zaman uygun olduğunuzu anlamanıza yardımcı olacaktır. Çoğu akıllı telefonda, bunu Ayarlar'daki Telefon hakkında bölümünde bulabilirsiniz.


OS VERSİYONUNUZU PİKSELDE BULMA
Sahip olduğunuz Android telefon markasına bağlı olarak, işlem biraz farklıdır. İşletim sistemi sürümünüzü bir Pixel telefonda nasıl bulacağınız aşağıda açıklanmıştır. Arayüz, sahip olduğunuz Android sürümüne bağlı olarak değişecektir.

Ayarları aç

Aşağı kaydırın ve Sistem> Telefon hakkında'ya dokunun. Ekranın altına doğru Android sürümünüzü göreceksiniz.

İşletim Sistemi sürümünüzü SAMSUNG GALAXY TELEFONUNDA BULMA
Samsung Galaxy telefonlarda, süreç benzerdir, ancak yine de arayüz değişebilir.


Ayarları aç.

Telefon Hakkında> Yazılım Bilgileri'ne dokunun. Hem Android sürümünüzü hem de One UI sürümünü (Samsung'un özel görünümü) göreceksiniz.

Diğer Android Telefonları Güncelleme
Google veya Samsung'dan olmayan bir telefonunuz varsa, işlem benzer olacaktır; üretici veya operatörünüzden özel cihazınız için talimatları kontrol edin. Ayarların "Telefon hakkında" bölümü, cihazınızın nasıl güncelleneceğini (ve mümkünse) anlamanıza yardımcı olabilecek telefonunuzun model numarasını içerir. Operatörünüz ayrıca bir OS güncellemesi alıp almayacağınız konusunda da bilgi sahibi olmalıdır.

En Son Android Sürümünü Ne Zaman Alırsınız?
En son Android sürümü kullanıma sunulduğunda, uygun bir telefonda bildirim alırsınız; Ayarlar'a giderek sistem güncellemelerini kontrol edebilirsiniz.

Bir Pikseliniz varsa, büyük olasılıkla, cihazınız kullanılabilir olur olmaz güncellemeleri aldığını zaten biliyorsunuzdur. Bu durumda, bir işletim sistemi sürümünün ilk birkaç günü içinde güncellemeler hakkında uyarı alırsınız.

Aksi takdirde, daha yeni bir Piksel olmayan telefonunuz varsa, kablosuz operatörünüz OS güncellemelerini başlatmaya başladığında ilk sırada olursunuz. Donanımınız büyüdükçe daha uzun süre beklemeniz gerekir. Ve yeterince eskiyse, hiç güncelleme alamayabilirsiniz. Aynı şey alt uç bir aygıtınız varsa da geçerlidir; yine politikalarını öğrenmek için üreticinize ve operatörünüze danışın.

Telefonunuzu Köklendirerek Android Güncellemesi Alın
En son işletim sistemini piyasaya çıkar çıkmaz istiyorsanız, yine de telefonunuzu köklendirmeyi seçebilirsiniz, bu da güncellemeleri istediğiniz zaman erişmenizi sağlar. Bu, Android cihazınızı köklendirmenin birçok avantajından sadece biri. Ayrıca, köklendirilmemiş Android akıllı telefonlar ve tabletler için henüz mevcut olmayan özelliklere erişebileceksiniz.

Yorumlar