Batman v Superman Izle

Batman v Superman izle: Adaletin Şafağı, DC Comics karakterleri Batman ve Superman'a dayanan bir 2016 Amerikan süper kahraman filmi. Man of Steel'in (2013) takibi ve DC Genişletilmiş Evren'deki (DCEU) ikinci taksit. Filmin yönetmeni Zack Snyder, Chris Terrio ve David S. Goyer tarafından yazılmıştır ve Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter ve Gal Gadot. Batman v Superman: Adaletin Şafağı, Batman ve Superman'ı bir araya getiren ilk canlı aksiyon filmi ve Wonder Woman'ın ilk canlı aksiyon sineması tasviridir. Filmde, suç beyni Lex Luthor, Batman'i Luthor'un takıntılı olduğu Süpermen ile önleyici bir savaşa yönlendiriyor.



Batman v Superman Izle

Film, Çelik Adam'ın piyasaya sürülmesinden sonra 2013 San Diego Comic-Con'da duyuruldu. Snyder, filmin Batman çizgi roman dizisi The Dark Knight Return'den Frank Miller'dan ilham alacağını belirtti ancak orijinal bir öncül izleyeceğini açıkladı. Batman'ın filmdeki enkarnasyonu, karakterin sinematik yeniden başlatılması olarak karakterin The Dark Knight Trilogy'deki önceki tasvirinden farklıdır. Film aynı zamanda "Süpermen'in Ölümü" nün anlatı öğelerinden de ilham alıyor. Ön prodüksiyon Ekim 2013'te East Los Angeles Koleji'nde başlamış ve asıl fotoğrafçılık Mayıs 2014'te Detroit'te başlamıştır. Illinois ve New Mexico'da da Aralık ayı sona eren ek çekimler yapıldı.

batman v superman izle


Batman v Superman Izle: Adaletin Şafağı prömiyerini 19 Mart 2016'da Mexico City'deki Auditorio Nacional'da gerçekleştirdi ve 25 Mart 2016'da Amerika Birleşik Devletleri'nde 25 Mart 2016'da 2D, 3D, premium geniş formatlar ve 70 mm baskılarla Warner tarafından çıktı Bros. Resimleri. Yeni gişe rekorları kıran güçlü bir çıkıştan sonra, film ikinci haftasonunda tarihi bir düşüş yaşadı ve asla iyileşmedi. Bir kar elde etmesine rağmen, bir gişe hayal kırıklığı olarak kabul edildi ve bazıları görsel stilini ve oyunculuk performanslarını övmesine rağmen, tonu, senaryo ve ilerleme hızı için eleştirmenlerden genellikle olumsuz eleştiriler aldı. 31 dakikalık ek çekimler içeren "Ultimate Edition" olarak adlandırılan genişletilmiş bir kesim, 28 Haziran 2016'da dijital olarak ve 19 Temmuz 2016'da Blu-ray'de yayınlandı. Kasım ayında bir takip, Justice League yayınlandı 2017.

Yorumlar