Telefon Nasıl Hızlandırılır | Android

Telefon Nasıl Hızlandırılır

Android akıllı telefonunuzu hızlandırmanın 10 yolu

Android akıllı telefonlar, her şeyi çabuk hale getirmek için birlikte çalışan işlemciler, RAM ve depolama türü ile hızlı bir şekilde parlıyor. Ancak çoğu zaman zamanla, daha fazla 'gereksiz' önbellek verileri, kullanılmayan dosyalar ve klasörler şeklinde depolanmaya devam ettikçe yavaşlar. Bir çözüm olarak, çoğumuz işi tek bir dokunuşla yapan bir Android anti-virüs uygulaması indiriyoruz. Ancak, Android akıllı telefonunuzu nasıl hızlandırabileceğinizin birçok yolu olduğunu söylesek. Öğrenmek için aşağıyı okuyun ...

Ana ekranın temizlenmesi, kekemeleri indirmeye yardımcı olacaktır. Hava durumu, haberler ve sürekli güncellenen diğer uygulamalar için widget'larla canlı bir duvar kağıdı tutmak, akıllı telefonunuzun kilidini açar açmaz hepsi yenilenir. Ana ekranda birden fazla pencere tutulması da aynı durumdur.

Ana ekranın temizlenmesi, kekemeleri indirmeye yardımcı olacaktır. Hava durumu, haberler ve sürekli güncellenen diğer uygulamalar için widget'larla canlı bir duvar kağıdı tutmak, akıllı telefonunuzun kilidini açar açmaz hepsi yenilenir. Ana ekranda birden fazla pencere tutulması da aynı durumdur.

Bugünlerde akıllı telefonların çoğunda Ayarlar uygulamasında bu özel seçenek var. Uygulamaların arka planda otomatik olarak senkronize edilmesi gereken şeylere göz atmak için oraya gidebilirsiniz. Otomatik senkronizasyon için gerekli olmadığını düşündüklerinizi seçebilir ve otomatik senkronizasyon seçeneğini kapatabilirsiniz.

Evet, doğru duydunuz. Görev öldürme uygulamaları aslında uygulamaların başlamasını yavaşlatır. Bunun nedeni, bazı uygulamaların arka planda yarıda bırakıldığında Android tarafından daha iyi yönetilmesidir. Görev katiller arka planda çalışan bir uygulamayı kapattığında, onları en baştan başlatmak daha fazla zaman alır. Ayrıca daha fazla pil gerektirir.

Android akıllı telefonunuzu nasıl rootlayacağınızı ve yerinde iyi bir overclock uygulamasına sahipseniz, daha iyi bir UI deneyimine tanık olmaya hazır olun. Bununla birlikte, buradaki bazı uyarılar akıllı telefonların aşırı ısınmasını ve daha hızlı pil tüketimini içerir.

Bu, önemsiz dosyaları temizlemenin ve akıllı telefonu belirli görevlerde hızlı hale getirmenin belki de en yaygın yöntemidir. Bunun için birçok uygulama elde edersiniz ve bazı akıllı telefonlarda bu özellik ile dahili bir telefon yöneticisi bile bulunur.

Arka planda çalışan bazı uygulamaları da devre dışı bırakabilirsiniz. Yakında kullanmayacağınız uygulamaları temizlemek, RAM'i ve işlemci üzerindeki yükü boşaltarak diğer etkin uygulamalara itme ve akışkan performans kazandırır. Bunun için birkaç üçüncü taraf uygulaması da alırsınız.

Bir profesyonelseniz ve bir akıllı telefonu köklendirme konusunda iyi bir deneyime sahipseniz, özel bir ROM yüklemeyi deneyin. Bununla, cihazınız desteklemedikten sonra bile en yeni özelliklerin yanı sıra Android sürümünün en yeni sürümünü elde edemezsiniz.

Akıllı telefonunuz hala resmi işletim sistemi yükseltme döngüsünde ise, OEM her çıkardığında en son sürümü yükleyin. Bu, önceki sürümdeki hataları uzak tutar ve cihazı hızlı ve gecikmeli tutmak için birkaç düzeltme ve optimizasyon getirir.

Bu senin son çare. Köklendirme konusunda bilginiz yoksa, cihazınız artık resmi Android OS güncelleme döngüsünde değildir ve üçüncü taraf uygulamaların sizin için tarihi temizlemesini istemiyorsanız, fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi gerçekleştirin. Seçenek, Ayarlar sayfasında bulunabilir. Fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce her şeyi yedeklediğinizden emin olun.

Yorumlar